Sarkozy rääkis Bastille' päeva puhul Afganistanist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. juulil 45. Prantsuse sõdurina Afganistanis langenud seersant Laurent Mosici kirstu kojutoomine.
6. juulil 45. Prantsuse sõdurina Afganistanis langenud seersant Laurent Mosici kirstu kojutoomine. Foto: SCANPIX

Prantsuse president Nicolas Sarkozy lubas täna Bastille' päeva puhul peetud teleesinemises, et Prantsusmaa jätkab võitlust Afganistanis rahu saavutamise nimel, vahendas uudistevõrk AFP.


«Prantsuse armee täidab oma kohust rahu teenistuses koos meie liitlaste ja sõpradega, ükskõik, kus me ka poleks,» ütles Sakozy telekanalil France 2 pärast Bastille' päeva paraadi ja kohtumist sõjaväelastega.

President kohtus pärast paraadi Afganistanis ja Liibanonis Prantsuse sõduritega, kellest mõned olid neis piirkondades ka vigastada saanud. «Nad on täitnud oma kohuse ja meie peame täitma oma kohust, mis on nende toetamine, aitamine ja selle tagamine, et neid ei jäetaks kunagi maha,» ütles Sarkozy. «Me vajame neid.»

Viimati langes Prantsuse sõdur Afganistanis möödunud nädalal. 6. juulil lõpetas Kabulist idasse jääval maanteel plahvatanud mässuliste pomm 38-aastase seersandi Laurent Mosici elu. Ühtekokku on selles sõjas surma saanud 45 Prantsuse kaitseväelast.

Suurem osa Prantsusmaa rohkem kui 3700 Afganistani läkitatud sõdurist teenib selle riigi idaosas. Nende kontingent seal on USA, Suurbritannia ja Saksamaa järel suuruselt neljas. Ka langenute arvult on nad neljandad: USA, Suurbritannia ja Kanada järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles