Ukraina uurijad tahavad mitut Vene poliitikut üle kuulata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu Foto: SCANPIX

Ukraina siseministeeriumi teatel soovivad kriminaaluurimise osakonna töötajad üle kuulata mitut Vene poliitikut kahtlustatuna venemeelsete separatistide rahastamisele ja nende omakaitseväe tegevuse korraldamisele kaasa aitamises Ukraina idaosas.

«Vene Föderatsiooni suursaadikule Ukrainas Mihhail Zurabovile saadeti teade, et kutsuda välja [Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei liider] Vladimir Žirinovski, [kommunistide juht] Gennadi Zjuganov, [erakonna Õiglane Venemaa parlamendisaadik] Sergei Mironov, [kaitseminister] Sergei Šoigu ja [ärimees] Konstantin Malofejev, et anda neile teada kahtlusaluse staatusest ja neid kahtlusalustena üle kuulata,» ütles ministeerium avalduses.

Ministeerium ütles, et viite Vene poliitikut kahtlustatakse õigusrikkumistes, muu hulgas «ebaseaduslike relvarühmituste organiseerimises, nende rahastamises, nende varustamises relvade, laskemoona, lõhkeaine või sõjalise varustusega ning selliste üksuste kaudu osalemises rünnakutes ettevõtete, institutsioonide, organisatsioonide või üksikisikute vastu, mis on viinud inimeste hukkumiseni või millel on olnud teised rasked tagajärjed».

Moskva kohus andis aga eelmisel kuul välja rahvusvahelise vahistamisorderi Ukraina siseministri Arsen Avakovi suhtes.

Avakovi ja Ukraina Dnipropetrovski oblasti kuberneri Ihor Kolomoiskit, kelle Venemaa on samuti kuulutanud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, süüdistatakse mõrvas, keelatud sõjapidamisviiside kasutamises, ajakirjanike ametialase tegevuse takistamises ja nende röövimises, ütles Vene juurdluskomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles