Lastekodulapsed said ligi 45 000 euro eest spordivarustust

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe kuu jooksul annetasid 7002 inimest kokku 44 008 eurot, mille eest osteti ligi 400 lapsele vajalikke spordirõivaid ja -varustust.

Varastust seotati alates jooksutossudest-dressidest ja jalgpallijalanõudest aeroobikariiete, maadlustrikoode ja matkarõivasteni.

MTÜ SEB Heategevusfond andis täna Tallinna Loomaaia Rebasemäe piknikuplatsil toimuval perepäeval üle vabatahtlike annetajate abiga soetatud spordivarustuse turva- ja asenduskodudes viibivate lastele.

Loomaaias toimuval perepäeval oli 400 osalejat laste turva- ja asenduskodudest üle Eesti.

Aivo Normak, Eesti Olümpiakomitee Liikumisaasta projektijuht: «Uuringud ja ka rahvaspordiüritustel osalejate arvu järjepidev kasv kinnitavad, et liikumisharrastusega tegeleb üha rohkem täiskasvanuid. Samas on praegu juba suur väljakutse laste ja noorukite vähene liikumine. Paarikümne aastaga on toimunud drastilised muutused, mida tõestab ilmekalt fakt, et 60 protsenti ajateenistusse kutsutud noormeestest ei ole arstliku komisjoni hinnangul ajateenistuseks kõlblikud. Sellise olukorra kujunemisel on oma osa mitmetel teguritel – tehnoloogia areng, ühiskonna väärtushinnangud, kasvatus ja sotsiaalmajanduslik seisund. Mõtteviisi ja hoiakute muutmine on pikaajaline protsess, kuid järjepidevalt liikumise olulisusest rääkides ja liikumisviise noortele tutvustades on ehk võimalik aastatega seda protsessi vastupidisesse suunda pöörata.»

Juba 17 korda toimunud heategevusliku ettevõtmisega soovib MTÜ SEB Heategevusfond kaasa aidata turva- ja asenduskodude laste liikumis- ja sportimisharjumuste ning aktiivse eluviisi kujundamisele.

Lisaks sellele annab fond välja hobistipendiumi, mille eesmärk on toetada laste ja noorte huvitegevust ning edendada nende tervisekäitumist. 2014. aastal on stipendiumifondi suurus 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles