Rasmussen: NATO uuendab kaitseplaane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütles täna ilmunud usutluses, et allianss kavatseb Vene agressiooni taustal koostada uued kaitseplaanid.

«Venemaa agressioon oli hoiatuseks ja tekitas Euroopa uue julgeolekuolukorra,» ütles Rasmussen Prantsuse ajalehele Midi Libre.

«Tugevdame oma sõjalisi õppusi ja koostame uued kaitseplaanid,» lisas ta.

Rasmussen kutsus NATO liikmeid üles suurendama sõjalisi kulusid.

«Viimase viie aasta jooksul on Venemaa suurendanud oma kaitsekulusid 50 protsenti ja NATO riigid vähendanud seda keskmiselt 20 protsenti,» ütles Rasmussen. «Peame kurssi muutma.»

Rasmussen ütles samuti, et Malaisia reisilennuki allatulistamine 17. juulil oli sõjakuritegu.

Briti peaminister David Cameron kutsus laupäeval NATOt uuesti läbi mõtlema oma pikaajalised suhted Moskvaga pärast Venemaa ebaseaduslikke samme Ukrainas ning leppima kokku, kuidas säilitada arvestatavat sõjalist kohalolekut Ida-Euroopas

Lääneriigid süüdistavad Venemaad Ida-Ukrainas tegutsevate jõudude toetamises. Euroopa Liit ja USA kehtestasid sel nädalal esimesed sanktsioonid, mis võtavad sihikule terved Vene majandussektorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles