Mida tegid umbkeelsed venelased soome keele testil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida tegid umbkeelsed venelased soome keele testil?
Mida tegid umbkeelsed venelased soome keele testil? Foto: SCANPIX

Soome ringhääling YLE teatas, et Joensuus välismaalastele tehtud teise astme soome keele testile tuli üllatavalt palju vene keelt emakeelena rääkijaid.

Meedia andmetel ei osanud need isikud varasemast peaaegu üldse soome keelt ning osa neist vist ei saanud aru, et tegemist on soome keele testiga.

Põhja-Karjala rakenduskõrgkooli soome keele lektori Jaana Timoneni sõnul osales nende soome keele eksamil 26 vene keelt emakeelena kõnelevat isikut, kellest vaid kuus läbis testi.

«Eksami tegijate seas oli ka neid, kes ei osanud soome keelt mitte sõnagi. Nad ei osanud rääkida, kirjutada ega lugeda,» kinnitas õppejõud.

YLE andmetel võis tegu olla venelaste petmisega. Mingi grupeering võis kasu lõigata sellest, et venelased teeksid keeletesti. Oletatakse, et testi teha tahtnud maksid selle eest üsna soolase hinna.  

«Soome keele eksamit teinud venelaste seas oli igasuguses vanuses inimesi – teismelisi, noori ja keskealisi,» lisas Timonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles