Kõva kuumus annab paari kraadi võrra järele

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala algus toob kuni 32 kraadi, see-eest nädala lõpus võib õhutemperatuur mõnel pool jääda 21-27 kraadi vahele.
Nädala algus toob kuni 32 kraadi, see-eest nädala lõpus võib õhutemperatuur mõnel pool jääda 21-27 kraadi vahele. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Käesolev nädal toob taas soojakraadid, mis ulatuvad kuni 30 kraadini. Ilmateenistuse andmetel tuleb nädala lõpupoole kuni 27-29 kraadi, kuid ka kõrgem õhutemperatuur ja äike pole välistatud.

Ilmateenistuse andmetel tugevneb täna Venemaa põhjaalade kohal kõrgrõhkkond ja laieneb kaugele lõunasse. Kõrgrõhkkonna lääneserva mööda kandub Lõuna-Venemaalt väga kuuma ja kuiva õhku Läänemere poole. Sooja on 30-32 kraadi, Eesti lääneservas võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta. Üksnes kagu- ja idatuulele avatud rannikul jääb alla 30 kraadi.

Teisipäeval, 5. augustil, tuleb kõrgrõhkkonna kese pisut lähemale, Karjala kohale ja selle servas püsib Eestis kuum ja valdavalt selge taevaga ilm. Puhub kagu- ja idatuul 4-9, päeval puhanguti 12 m/s. Sooja on öösel 15-19, rannikul kuni 23 ja päeval 28-32 kraadi.

Kolmapäeval jääb ülekaalu kõrgrõhkkond. Päeval areneb küll pilverünki, kuid ilm püsib valdavalt sajuta. Puhub ida- ja kagutuul 4-9, puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on öösel 14-19, rannikul kuni 23 ja päeval 27-31 kraadi.

Neljapäeval taganeb kõrgrõhuala veidi ida poole, selle lääneserva mööda võib Eesti kohale jõuda enam niiskust, millest õhtupoolikul areneb laiguti rünksajupilvi. Võib olla ka äikest. Saju võimalus on 25-50, kohati kuni 75 protsenti. Üksikuis paigus on tõenäosus kuni 90 protsenti, kuid hoogsadude puhul pole võimalik kohta täpsustada. Tuul on nõrk ja idakaarest. Sooja on öösel 13-18 ja rannikul kuni 22 kraadi. Päeval on 25-30 ja Ida-Eestis kuni 32 kraadi.

Reedel on Eesti kohal väheaktiivne õhurõhuväli. Püsib hoovihma võimalus ja äikeseoht. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel 12-18, rannikul kuni 22 kraadi. Päeval kandub edela poolt mõõdukam soe ja õhutemperatuur tõuseb 22-27 kraadini, Ida-Eestis pole välistatud õhutemperatuuri tõus kuni 30 kraadini.

Laupäeval, 9. augustil, suureneb madalrõhuvööndi mõju ning rünksajupilvede arenguks on tingimused soodsad. Sajuhoogudega kaasneb äike. Päeva jooksul saartest alates saju võimalus väheneb. Tuul pöördub läänekaarde. Suur kuumus peaks juba idapiiri taha eemalduma ja sooja on öösel 12-18 ning päeval 21-27 kraadi.

Pühapäeval suureneb kõrgrõhuharja mõju ja saju võimalus on väiksem, alla 25 protsendi. Tuul puhub läänekaarest. Öine õhutemperatuur on 10-15 ja rannikul kuni 19 kraadi. Päevaks lisandub Kesk-Euroopast Läänemere äärde uuesti sooja ja termomeetrinäidud tõusevad 24-29 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles