Venemaa õhuväed alustasid õppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja Su-27.
Vene hävitaja Su-27. Foto: SCANPIX

Venemaa õhuväed alustasid täna kesk ja lääne sõjaväeringkonnas õppusi, teatas sealne kaitseministeerium.

Õppused kestavad 8. augustini. Õppustel osaleb üle 100 lennumasina, nende seas hävitajad Su-27 ja MiG-31, mitmeotstarbeline Su-34, ründelennuk Su-24 ning helikopterid Mi-8, Mi-24 ja Mi-28N.

Õhujõudude kõneisik polkovnik Igor Klimov teatas Interfaxile, et käesolevad õppused on õhujõudude ettevalmistuse üks selle aasta etappe ning hõlmavad esmakordselt kolme sõjaväeringkonna territooriumi.

Mastaapsetesse õppustesse on kaasatud lennu- ja õhutõrjeväed riigi eri regioonidest. Esimesel etapil paigutub lennuvägi Lääne ringkonna põhjapoolsetest lennuväebaasidest ümber Kesk ringkonna lennuväljadele. Teisel etapil kasutatakse lennuväge lõunasuuna operatiivlennuväljadelt Armavir, Krõmsk, Mozdok, Morozovsk jt.

«Peale selle teevad tankurlennukid Il-78 mitu hävitajate ja pommitajate tankimist polaarjoonetagustel põhjalaiustel, seejuures lennukite lennuaeg kahekordistub ja moodustab ligikaudu kaheksa tundi,» selgitas Klimov.

Lääne sõjaväeringkond piirneb Ukrainaga.

Ukraina valitsus ja lääneriigid süüdistavad Venemaad Ida-Ukrainas tegutsevate venemeelsete jõudude toetamises ja oma vägede koondamises Ukraina piirile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles