Krimmi elanikud saavad täna Vene passi tunni ajaga kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi elanik Vene ja Ukraina passidega.
Krimmi elanik Vene ja Ukraina passidega. Foto: SCANPIX

Venemaa pakub täna Krimmi elanikele võimalust saada kiirkorras Vene Föderatsiooni pass – dokumendi kättesaamine peaks võtma ainult ühe tunni aega.

Föderaalne migratsiooniamet teatas internetis avaldatud teates, et Sevastopolis toimub täna kiirpasside saamise demonstratsioon. Iga Vene passi sooviv Krimmi elanik, kes täna kella 11ks jõudis kohalikku migratsioonibüroosse, saab võimude kinnitusel passi kätte tunni ajaga, kirjutas täna Kremli-meelne vesti.ru.

Kui Venemaa märtsis Krimmi poolsaare annekteeris, kuulutati kõik sealsed elanikud Vene kodanikeks. Neile, kes Vene passi saada ei soovinud, anti kirjaliku keeldumise esitamiseks aega kuni aprilli keskpaigani, sõnas Vesti.ru-le migratsiooniameti juht Konstantin Romodanovski.

«Tähtajaks olid oma keeldumise esitanud umbes 3000 inimest,» ütles Romodanovski ja lisas, et keeldujaid võib oodata haldusrikkumises süüdimõistmine.

Juuli lõpu seisuga oli Krimmi elanikest saanud Vene passi 1,5 miljonit inimest. Riikliku uudisteportaali RIA Novosti teatel elab poolsaarel kokku umbes kaks miljonit täiskasvanut, kes sobiks Vene passi saamise tingimustega.

Romodanovski lisas, et kui Sevastopoli pilootprojekt osutub edukaks, võib sarnaseid kiirteenuseid hakatama pakkuma ka Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles