Liibanoni piirilinna elanikud põgenevad Süüria kodusõja eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsalist põgenevad elanikud.
Arsalist põgenevad elanikud. Foto: AFP

Juba kolmandat päeva võitlevad Liibanoni valitsusväed Süüria ekstremistidega, kes on oma kodusõja naaberriigi pinnale toonud. Tuhanded kohalikud on oma kodudest põgenenud.

Arsali linnas ja selle läheduses toimunud tulevahetustes on hukkunud vähemalt 11 valitsusväe sõdurit, kadunuks on jäänud 13.

Süüria mässuliste väed tungisid Liibanoni pärast uudist, et riigi armee on võtnud vahi alla al-Qaedaga seotud rühmituse al-Nusra Rinne liikme Imad Ahmad Jomaa. Liibanoni riikliku uudisteagentuuri sõnul arreteeriti Jomaa haiglas, kuhu ta rindelt vigastatuna toodi.

Konflikt ohustab Liibanoni ühiskonna õrna tasakaalu erinevate usuliste gruppide vahel. Kui linn ise on sunniitlik, siis seda ümbritsevad külad on asustatud šiiadega. Arsalis on peavarju leidnud kümned tuhanded Süüria põgenikud ning mässulistel on nende seas suur toetus.

Liibanoni armee juhi kolonel Jean Kahwaji sõnul on olukord hullem, kui see paista võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles