Armeenia: Aserbaidžaan tulistab piiril lakkamatult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia ja Kirgiisia sõdurid möödunud nädalal sõjaväeõppustel Kõrgõzstani pealinna lähistel.
Armeenia ja Kirgiisia sõdurid möödunud nädalal sõjaväeõppustel Kõrgõzstani pealinna lähistel. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani relvajõud rikkusid ööl vastu tänast korduvalt relvarahurežiimi Armeenia-Aserbaidžaani piiril ning Karabahhi ja Aserbaidžaani vägede kokkupuutejoonel, teatas Jerevan.

Armeenia kaitseministeeriumi pressiteates öeldakse, et tulistati muu hulgas ka suurekaliibrilisest lahingutehnikast.

«Armeenia relvajõududelt ja Karabahhi kaitseväelt saadud operatiivandmete kohaselt rikkus Aserbaidžaan 3. ja 4. augustil relvarahu 859 korral, neist 830 korda Karabahhi lõigul. Armeenia tõkkepostide suunas tehti erineva kaliibriga relvadest ühtekokku 11 495 lasku,» on öeldud Armeenia kaitseministeeriumi teates.

Samas öeldakse, et Armeenia pool avas vastutule 29 korral, neist 12 korda Karabahhi lõigus.

«Armeenia pool tegi vastase suunas 3616 lasku,» seisab teadaandes.

Mägi-Karabahh on armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus relvastatud konflikt aserite ja armeenlaste vahel. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ja ala läks Armeenia ja kohalike separatistide kontrolli alla.

Vaherahuni jõuti 1994. aastal, kuid lõplikku relvarahu pole läbirääkimistest hoolimata tänini sõlmitud. Mägi-Karabahhi vabariiki ei ole tunnustanud ükski riik, ka mitte Armeenia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles