Allikas: Iisrael ja Palestiina leppisid kokku 72-tunnises relvarahus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid
Iisraeli sõdurid Foto: SCANPIX

Iisrael ja palestiinlased jõudsid kokkuleppele 72-tunnises relvarahus, mis algab GMT aja järgi kell 5 teisipäeva hommikul (Eesti aeg 8), teatas kõrge ametiisik esmaspäeval.

«Osapooled on Egiptuse vahendusel jõudnud kokkuleppele 72-tunnises relvarahus, mis algab kell 5 teisipäeva hommikul. Lisaks lepiti kokku pidada Kairos edasisi läbirääkimisi,» ütles ametiisik Egiptusest AFP-le.

Palestiina delegatsioon, mille hulka kuulub ka äärmusrühmituse Hamas esindajaid, on pidanud Kairos Egiptuse vahendajatega kõnelusi kestva relvarahu sõlmimiseks Gaza sektoris, ent Iisrael ei ole Egiptuse pealinna seni oma esindajaid saatnud.

Palestiina meedikute sõnul on alates Iisraeli sõjalise operatsiooni Protective Edge algusest 8. juulil hukkunud Gazas vähemalt 1820 inimest, juudiriik on kaotanud 64 sõdurit ja kolm tsivilisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles