Kesk-Rootsi metsatulekahju on kontrolli alt väljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile valmistusid Sala lähedal elavad inimesed kodust põgenema.
Eile valmistusid Sala lähedal elavad inimesed kodust põgenema. Foto: SCANPIX

Kesk-Rootsi metsatulekahju, mis on nüüdseks nõudnud ka ühe inimese elu, on tuletõrjujate hinnangul kontrolli alt väljas.

120 kilomeetrit Stockholmist loode pool asuvas Salas olid leegid lõõmanud möödunud nädala neljapäevast saadik. Leekide levikule on kaasa aidanud kõva tuul, kirjutab TheLocal.se.

«Tegemist on kõige hullemate tingimustega, mida on võimalik ette kujutada,» sõnas tuletõrje pressiesindaja Fredrik Eriksson.

Piirkonnas on välja kuulutatud eriolukord. Eile õhtul valmistusid kohalikud võimud 4500 elanikuga Norbergi linna elanike võimalikuks evakueerimiseks.  Õhtul kella kaheksaks oli ligi tuhat rootslast juba kodudest lahkuma pidanud, enamik neist elas kõrvalistes kohtades ja väikestes külakestes. Sala ja Norbergi piirkonnad on tugevalt metsastunud ja harvalt asustatud.

Selgusetu on, kuidas tule alguse sai, kuid nüüd möllavad leegid alal, mis on hinnanguliselt 5000 kuni 10 000 hektari suurune. Hädaabiteenistused on tulekahju nimetanud kaasaja suurimaks põlenguks Rootsis.

Väljaandele Expressen sõnas tuletõrje juht Per Hultman, et kustutamiseks kulub tema hinnangul kuude kaupa aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles