Saaremaal hävis tules elumaja kodulindude ja loomadega

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarma vallas leidis aset tulekahju.
Kaarma vallas leidis aset tulekahju. Foto: Päästeamet

Eile õhtul kell 19.28 said päästjad teate tulekahjust Saaremaal Kaarma vallas Tamsalu külas, kus põles elumaja.

Juba teatamise hetkel põles maja lahtise leegiga. Maja ümbruses oli tuld võtnud ka kuivanud pinnas ning tuli oli levinud üle külatee olevale põllule ohustades ka kõrvalolevaid hooneid. Elumaja hävis tules. Inimesi majas ei olnud, kuid tulle jäid mitmed kodulinnud ja loomad. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Enne päästjaid jõudis sündmuskohale kiirabi, kuna kiirabi startis Kuressaarest.

«Eile oli Saaremaal olukord, kus sisuliselt kolm tulekahju oli korraga, mis tähendas, et tehnika oli juba väljas ja antud sündmusele ei reageeritud komandost, vaid teiselt sündmuselt,» rääkis lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets.

Esimesena jõudsid sündmuskohale Pihtla vabatahtlikud, kes asuvad üle 20 kilomeetri kaugusel sündmuskohast. Nende kohale sõitmine võttis aega umbes 20 kuni 21 minutit.

«Kuressaare päästjad olid samal ajal Haeska külas rabatulekahjul ja nemad reageerisid sealt - teekond oli pikem kui Pihtla meestel. Kuressaare komandost saadeti välja ka reservauto, mis mehitati nende meestega, kes kutsuti välja kodust - nad ei olnud tööl. Kihelkonna päästjad olid samal ajal Tamsalu tulekahjuga kustutamas kombaini,» kirjeldas Saaremets lisades, et  Tamsalu tulekahjust teatati hetkel, mil maja ja selle rookatus põles lahtise leegiga.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles