Ukraina mässulised ründasid Venemaalt tagasi tulnud sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaale põgenenud Ukraina sõdurid eile piirilähedasel alal telklaagris.
Venemaale põgenenud Ukraina sõdurid eile piirilähedasel alal telklaagris. Foto: SCANPIX

Ukraina mässulised ründasid teisipäeva varahommikul Venemaalt naasvaid valitsusväelasi, ütles Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu kõneisik Andri Lõssenko.

«Täna kella kuue paiku hommikul avasid sissid Donetski oblastis Olhinka küla lähistel tule 195 Ukraina sõjaväelase pihta, kes relvituna naasid Venemaa territooriumilt,» ütles Lõssenko Interfaxile.

Tema sõnul saatis kolonni armee korrakaitseteenistuse üksus, kes võttis lahingu vastu.

Lõssenko sõnul puuduvad hetkel andmed rünnaku ohvrite kohta. «Terroritõrjeoperatsiooni juhatus astub samme abijõudude saatmiseks, terroristide hävitamiseks ja sõjaväelaste oma kodudesse naasmiseks,» ütles ta.

«Peame juhtunut provokatsiooniks, mille korraldasid venemeelsed sissid eesmärgiga diskrediteerida Ukraina relvajõudusid ja juhtkonda, näidates sündmust Ukraina sõjaväelaste kättemaksuna reeturitele,» lisas Lõssenko.

Ukraina armee kinnitas eile oma väeüksuse sattumist üle Venemaa piiri Rostovi oblasti territooriumile.

Kiievi sõnul taganesid sõdurid venemeelsete jõudude eest.

«Ligi neli tundi kestnud tulevahetuse järel otsustati (72. üksik motoriseeritud) brigaad kaheks jagada. Üks osa (sõjaväelasi) murdis piiramisrõngast välja. Teine osa kattis kuni laskemoona lõppemiseni oma võitluskaaslasi. Pärast seda, kui laskemoon otsa sai, lasti viga saanud lahingutehnika õhku ning 72. brigaadi riismed liikusid Venemaa piiripunkti,» teatas jõuoperatsiooni pressiohvitser Aleksei Dmõtraškovski.

Ukraina palvel avasid Vene piirivalvurid humanitaarkoridori, miskaudu Ukraina sõjaväelased said kodumaale naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles