Rannavalvurid on tänavu päästnud uppumissurmast kaks inimest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si rannavalve töötajad panid juuli lõpus ennast proovile võistluses, kus uppujat tuli päästma minna aerupaadiga.
G4Si rannavalve töötajad panid juuli lõpus ennast proovile võistluses, kus uppujat tuli päästma minna aerupaadiga. Foto: Tairo Lutter

Rannavalvurid on sel suvel päästnud uppumissurmast kaks inimest, mõlemad juhtumid olid Tartus Emajõe ääres.

15 Eesti rannas rannavalvet korraldava turvafirma G4S pressiesindaja Esme Kassak ütles Postimehele, et esimest korda päästsid rannavalvurid inimese kindlast uppumisohust juunis, kui oli vaja appi tõtata inimesele, kelle paat oli ümber läinud.

Teine juhtum oli juuli viimasel nädalal, kui tugevalt purjus mees otsustas Emajões uppumist teeselda.

«Rannavalvur läks talle mõistagi appi, kuid palju ei puudunud selles olukorras, et isik oleks reaalselt ka oma elu ohtu seadnud. Alkoholi tarvitanud inimese reaktsioonid on teistsugused ning ohtliku olukorra tekkimiseks ei ole just palju vaja,» märkis Kassak.

G4S korraldab rannavalvet 15 Eesti rannas – Tallinnas Pirita, Stroomi, Kakumäe, Pikakari ja Harku rannas, Tartus Anne kanalis ning Emajõe linnaujulas ja vabaujulas, Otepääl Pühajärve rannas, Elvas Verevi rannas, Põlva järve rannas, Türi tehisjärvel, Haapsalus Paralepa rannas ja Vasikaholmi rannas ning Pärnu rannas.

Eestis on tänavu uppunud 45 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles