Erakondade kontrollikomisjoni pääseb Kotka asemel Karilaid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Juuli algul riigikogus tööd alustanud keskerakondlase Siret Kotka asemel saab erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liikmeks samasse parteisse kuuluv Jaanus Karilaid.

Haapsalu linnavolikogu juhtiv Karilaid ütles Keskerakonna teatel, et poliitika läbipaistvuse suurendamine on kõigi erakondade ülesanne ning järelevalvekomisjonis peab kõiki poliitilisi jõude käsitlema võrdselt.

«Poliitikas peavad olema võrdsed mängureeglid. Palju enam tähelepanu tuleb pöörata poliitikutele ministeeriumide tasandil – kuna seal liigub valdav osa maksumaksja raha, siis peame kontrollima, et see ei läheks poliitkampaaniatesse,» lausus ta.

Üle kahe aasta kuulus järelevalvekomisjoni Keskerakonna nimetatud liikmena Siret Kotka, kes pääses suvel riigikohtu otsusega pistise võtmises lõplikult süüdi mõistetud ning seetõttu nii parlamendist kui erakonnast lahkuma pidanud Ester Tuiksoo asemel riigikokku. Kotka asemele pidi erakond nimetama komisjoni uue liikme, sest seadus keelab riigikogu ning ka valitsuse liikmetel komisjoni kuuluda.

Lisaks parlamendiparteide nimetatud liikmetele kuuluvad järelevalvekomisjoni liikmed, kelle on nimetanud vabariigi valimiskomisjon, riigikontrolör ja õiguskantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles