Gruusia prokuratuur esitas Saakašvilile uue süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili.
Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaprokuratuur esitas ekspresidendile Mihheil Saakašvilile ja endisele peaministrile Vano Merabišvilile täna järjekordse süüdistuse.

Seekord süüdistatakse neid kallaletungi korraldamises parlamendiliikmele Valeri Gelašvilile 2005. aastal.

Juurdluse andmetel avaldas Gelašvili 2005. aastal ajalehes Rezonansi Saakašvilit kritiseerinud kirjutise, misjärel võttis too temalt maatüki ära, et ehitada sellele presidendiadministratsioon. Samuti olevat Saakašvili käskinud toonasel siseministril Merabišvilil parlamendisaadikule füüsiliselt õpetust anda.

Eriüksuslased peksid 16. juulil 2005. aastal Gelašvili Thbilisi südalinnas läbi. Rohkeid luumurde saanud saadik oli pikalt haiglaravil.

Juurdluse andmeil ei algatatud tolle kallaletungi osas esiti mingeid menetlustoiminguid. Asja asuti tõsiselt uurima 2013. aastal ning uurimine jõudis mõni päev tagasi lõpule.

Selle kuriteo eest ähvardab Saakašvilit ja Merabišvilit 3-8-aastane vabadusekaotus.

Justiitsminister Teja Tsulukiani ei välista, et ekspresident, keda süüdistatakse ka ametivolituste ületamises, võidakse kuulutada rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

28. juulil esitas peaprokuratuur Saakašvilile ning endisele pea- ja siseministrile Vano Merabišvilile, endisele justiitsministrile Zurab Adeišvilile, endisele kaitseministrile David Kezerašvilile ja endisele Thbilisi linnapeale Giorgi Ugulavale süüdistuse ametiseisundi kuritarvitamises 7. novembril 2007. aastal opositsiooni meeleavalduse laialiajamisel, telekompanii Imedi rüüstamisel ning selle telejaama asutaja Badri Patarkatsišvili omandi konfiskeerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles