Afganistani sõdur avas taas tule NATO vägede pihta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjakooli valvavad afgaani sõdurid.
Sõjakooli valvavad afgaani sõdurid. Foto: SCANPIX

Afgaani sõdur avas täna Kabuli sõjaväeakadeemias tule NATO sõdurite pihta. Tulistamise põhjus ja võimalik ohvrite arv on selgitamisel.

«Kolm meie ohvitseri sai viga, NATO rahvusvahelised julgeolekuabijõud (ISAF) kandsid samuti kaotusi,» teatas Afganistani kindral Mohammed Afzal Aman AFP-le. «ISAF sulges sündmuspaiga ega luba sinna kedagi, ka mitte afgaani vägesid.»

NATO omakorda saatis välja avalduse, kus kinnitas, et afgaani ja ISAFi sõdureid puudutanud intsident Camp Qarghas toimus.

Afganistani kaitseministeeriumi esindaja Mohammad Zahir Azimi teatas Twitteris: «Afganistani armee vormi kandev terrorist avas tule rahvusarmee ohvitseride ja nende väliskolleegide pihta ning haavas mitut inimest.»

Enamikul juhtudel pole aga Afganistani sõja lõpuaastatele iseloomulikuks saanud nn siserünnakute – mida varem nimetati ka roheline-sinisel-rünnakuteks – põhjuseks mitte terroristide sepitsused, vaid pigem isiklikku laadi vaen ja kultuurilised arusaamatused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles