Kuusalus päästeti naine uppumissurmast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lennusalga helikopter.
Piirivalve lennusalga helikopter. Foto: Mihkel Maripuu

Harjumaal toimus täna politsei- ja piiirivalve helikopteri ja päästjate abil päästeoperatsioon, mille käigus päästeti tugeva tuule tõttu aerulauaga kaugele merele triivinud naine.
 

Põhja päästekeskuse pressiesindaja teatel anti täna kell 14.01 häirekeskusele teada, et Loksa ja Suurpea küla vahel läks naine mõnda aega tagasi aerulauaga merele ja tunni jooksul pole tagasi tulnud. Samuti ei ole teda enam merel näha.  

Naist sõitsid päästma Loksa komando päästjad, Võsu vabatahtlikud päästjad ning kiirabi. Samuti liitus otsingutega politsei- ja piirivalveameti helikopter. Kohalejõudnud päästjad nägid binokliga kaldast kaugel merel aerulauaga triivivat abivajajat ning helikopteri abiga määrati naise asukoht.

Võsu vabatahtlikud päästjad lasid paadi vette ning naiseni jõudes aitasid ta päästepaati ja toimetasid kaldale. Kiirabi vaatas 1978. aastal sündinud naise üle, arstiabi ta ei vajanud.

Päästetööde juhi sõnul sattus naine kaugele merele tugeva maatuule tõttu ning kaldale iseseisvalt enam ei saanud. Päästeameti teatel lõppes olukord õnnelikult, kuid amet hoiatab, et aerulaudadega ja täispuhutavate mängumadratsitega merele minek on ohtlik, kuna tugev lainetus ja tuul võivad need kergesti kaldast eemale juhtida. Samuti on mõistlik supelda tuulevaikse ilmaga ning kaldale võimalikult lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles