Minister: Gaza sõjapurustused lähevad maksma 4-6 miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustatud maja Gaza linnas.
Purustatud maja Gaza linnas. Foto: AHMED ZAKOT/REUTERS

Kuu aega väldanud sõjategevus Iisraeli ja Gazas valitseva palestiina äärmusliikumise Hamas vahel läheb purustuste näol maksma vähemalt 4-6 miljardit dollarit, ütles Palestiina asemajandusminister Taysir Amro.

Ta rõhutas, et nimetatud summa sisaldab ainult otsest kahju Gaza majandusele, kuid täiendavad mõjud elanikkonnale lisavad kuludele veel 1,8 miljonit.

Kahjusid on võimalik täpsemalt hinnata alles siis, kui saavutatud on rahu. Sõjategevus on nõudnud Gaza sektoris rohkem kui 1850 inimese elu ja kodu on kaotanud ligi pool miljonit gazalast.

Rahvusvahelised doonorid kogunevad septembris Norrasse asja arutama, lisas Amro.

Iisrael ja palestiinlased jõudsid esmaspäeval Egiptuses kokkuleppele 72-tunnises relvarahus, mis algas kohaliku aja järgi kell teisipäeva hommikul kell 8 (Eesti aeg sama).

Iisrael alustas sõjalisi operatsioone Gaza vastu 8. juulil, 17. juulil viidi sisse maaväed. Pommirünnakud on purustanud sadu elumaju ja möödunud nädalal pommitati Gaza sektori ainsat elektrijaama, nii et elanikud jäid vooluta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles