Ida-Ukraina separatist kritiseeris mässuliste liidreid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina separatist
Ida-Ukraina separatist Foto: SCANPIX

37-aastane Ida-Ukraina separatist kritiseeris mässuliste liidreid Reutersile antud intervjuus ja süüdistas neid priiskavas eluviisis ning kohalike kõrvaletõrjumises.

Aleksander, kes keeldus oma täisnime avaldamast, kirjutas 31. juulil sotsiaalvõrgustikus: «Mille nimel me võitleme? Paljud uued võimuisikud suhtuvad põlgusega madalamatesse liikmetesse, sõidavad kallite autodega, kannavad kalleid ülikondi, kasutavad kalleid telefone ja relvi, et oma materiaalset ja moraalset üleolekut demonstreerida.»

«Samal ajal meie, tavalised vabatahtlikud, tõusime üles kaitsmaks oma riiki lootuses ehitada uus riik ning õiglasem ühiskond,» seisis postituses.

Donetskis Reutersile antud intervjuus rääkis mees, et venelased lükkasid kõik kohalikud võimupositsioonidelt kõrvale.

Separatistide ridades on pinged kasvanud alates juuli algusest, mil valitsusväed Slovjanski vallutasid. Seejärel hakati kohalikke otsuste tegemisest kõrvale tõrjuma.

Kõik separatistide juhid – Aleksander Borodai, Igor Girkin, keda tuntakse ka Strelkovina ja Vladimir Antjufejev – on venelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles