Ida-Viru koolijuhid vahetuvad üksteise järel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel klassiruumis.
Tahvel klassiruumis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ida-Virumaal on sel suvel uus koolidirektor valitud Iisakus, Avinurmes ja Mäetagusel ning Toila ja Jõhvi gümnaasium on veel uue juhi ootel, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Iisaku gümnaasiumi etteotsa valiti seitsme kandidaadi seast Anneli Bogens, kes on töötanud Illuka kooli õpetajana, Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainor Jõhvi õppekeskuse juhatajana ja Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuhina. Senine direktor Margus Rajas lahkus ametist poolte kokkuleppel.

Kui Iisaku gümnaasiumi direktori konkurss lõppes edukalt esimesel katsel, siis Mäetaguse vald leidis koolijuhi korduskonkursiga. Esimesel korral pürgis sellele ametikohale 13 inimest, ent komisjon ei pidanud ühtegi sobivaks. Lisakonkursil, mis kestis 4. juulini, oli tosin kandidaati ning valituks osutus kohalik inimene Ülle Tõnurist, kes õpetab praegu Viru vanglas eesti keelt ja peab keeleinspektsioonis inspektori ametit.

Mäetaguse kooli endine direktor Tarmo Valgepea valiti loodava Jõhvi riigigümnaasiumi etteotsa, kirjutab ajaleht.

Avinurme keskkool otsis uut juhti, sest senine direktor Aivar Saarela on eelmisest sügisest ametis vallavanemana. 10. juuliks esitati konkursile üheksa kandidaati, kelle hulgast valiti koolijuhiks praegune direktori kohusetäitja ja varem seitse aastat õppealajuhatajana töötanud Urve Tooming.

Jõhvi vallavalitsus otsib jätkuvalt direktori kohusetäitjat Jõhvi gümnaasiumi, mille eelmine direktor Tiit Salvan lahkus ametist juulis. Avalikku konkurssi uue direktori leidmiseks praegu ei korraldata, sest järgmise aasta 1. septembriks avab uksed riigigümnaasium ja praeguse kooli gümnaasiumiaste viiakse sinna üle. Senine gümnaasium muutub põhikooliks, seega oleks Jõhvi gümnaasiumile vaja juhti ainult üheks aastaks.

Suvel otsiti inimest ka Jõhvi Lasteaedade direktori vabale ametikohale, ent konkurss nurjus. Dokumendivooru järel jäi sõelale üks kandidaat, mistõttu komisjon loobus valimisprotsessi jätkamisest. 1. augustist täidab Jõhvi ühendatud lasteaedade direktori kohuseid Kalevipoja maja senine õppealajuhataja Raili Oks.

Eile algas konkurss Toila gümnaasiumi direktori vaba ametikoha täitmiseks, sooviavaldusi oodatakse 29. augustini. Toila vallavanem Tiit Kuusmik tunnistas, et kaheksa aastat gümnaasiumi juhtinud Külli Guljavini lahkumine Viru vangla personalijuhi kohale oli ootamatu, ent ta lootis, et algavaks õppeaastaks leitakse uus direktor. Seni täidab direktori kohuseid õppealajuhataja Merike Lepsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles