Tusk: Venemaa sekkumise oht on kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk
Donald Tusk Foto: SCANPIX

Poola peaminister Donald Tusk hoiatas, et Venemaa otsese sekkumise oht Ukraina konflikti on viimastel päevadel suurenenud.

Pressikonverentsil kõneledes sõnas peaminister: «Meil on põhjusi kahtlustamaks – oleme viimastel tundidel sellele viitavat informatsiooni saanud –, et risk Venemaa otseseks sekkumiseks on suurem kui mõne päeva eest.»

Venemaa on Ukraina piiri äärde koondanud vägesid ja viinud läbi õppusi. Samuti on venelased nõudnud ÜRO Julgeolekunõukogu istungit, et arutada Ukraina «humanitaarsituatsiooni».

«Kui peaks nii minema, et Venemaa jõud sekkuvad otseselt konflikti, oleks tegu kvalitatiivselt täiesti uue olukorraga, ja mu meelest pole kellelgi läänes ühtset vastust, kuidas sellele reageerida,» lisas Tusk.

Tusk kinnitas ka, et kuigi sanktsioonid Venemaa vastu mõjutavad ka Euroopa Liidu majandust, oleks olnud venelaste tegevusele reageerimata jätmine katastroofiliste tagajärgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles