Päästjad aitavad rästikutel ohutu kodu leida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rästik Padisel RMK metsas.
Rästik Padisel RMK metsas. Foto: Ülar Praakel

Kolmapäeva hommikul aitasid päästjad loodusesse Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ahtme maantee tankla territooriumile sattunud rästiku.

Maikuust on Eesti päästekeskused saanud kümme rästikutega seotud väljakutset, millest ühe lahendamisel selgus, et rästik oli tegelikult hoopis nastik.

Päästeameti pressiesindaja ütles Postimees.ee’le, et tavaliselt on päästjad rästiku ise loodusesse suunanud või on roomaja jõudnud selle teekonna ise ette võtta.

Vaid 8. juuli pidid päästjatele appi tulema remondimehed, sest Kuressaares oli rästik roomanud kinnisesse karpi auto salongi ja mootoriruumi vahel. Autoteeninduse mehhaanikud monteerisid auto lahti ja said roomaja autost kätte.

Rästikute püüdmiseks päästjatel kindlat protseduuri pole ja kasutatakse tavalisi loomapüüdmisvahendeid, mis nende käsutuses on, ja muidugi kaitseriietust, et poleks põhjust rästiku salvamist karta.

Päästjad toimetavad rästikud loodusesse ehk siis ära sealt, kus oht ähvardaks nii roomajaid kui ka inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles