Galerii: Costa Concordia sõsarlaev saabus Tallinna sadamasse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna reisisadamasse saabus täna keskpäeval Itaalias kurikuulsaks saanud Costa Concordia sõsarlaev Costa Pacifica.

Läänemere kruiisil olev Costa Pacifica saabus Tallinnasse Stockholmist ja sõidab edasi Peterburi.

Itaalia lipu all sõitev Costa Pacifica on kolmas Concordia-klassi laev, mis valmis 2009. aastal. Kokku on ehitatud kuus selle klassi laeva, Aluse sõsarlaevad Costa Concordia ja Costa Serena valmisid vastavalt 2006. ja 2007. aastal. 2011. aastal valmis samast klassist Costa Favolosa ja 2012. aastal Costa Fascinosa. 2008. aastal valmis ka Carnival Splendor, mis on Concordia-klassi edasiarendus.

Costa Pacifica on 290,2 meetrit pikk, 36 meetrit lai ning laeva süvis on 8,2 meetrit. Laeva meeskonda kuulub 1100 inimest ning alus on võimeline pardale võtma 3780 reisijat.

Costa Pacifica on peaaegu identne Costa Concordiaga, mis sai kurikuulsaks 2012. aasta jaanuaris.

Costa Concordia sõitis karile Vahemeres Itaalia rannikul Giglio saare lähedal 13. jaanuaril 2012 ning selle pardal oli 4229 reisijat ning meeskonnaliiget 70 riigist. Laev vajus pärast karilesõitmist kreeni ning mitmed inimesed olid sunnitud vette hüppama või libistama ennast mööda laeva külge alla. Õnnetuses hukkus 32 inimest.

Tänavu mais algas Roomas kohtuistung Costa Concordia kapteni Francesco Schettino üle. Teda süüdistatakse 32 inimese tapmises, laevaõnnetuse põhjustamises, rannavalve eksitamises päästeoperatsiooni ajal ja laeva hülgamises.

Costa Concordia tõsteti tänavu suvel karilt üles ja pukseeriti juuli lõpus Genova sadamasse, kus laev lammutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles