UKRAINA PÄEVIK: Ukraina idapiiri äärde on koondunud 20 000 Vene sõdurit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piirivalvurid riigi idaosas piiripunktis.
Ukraina piirivalvurid riigi idaosas piiripunktis. Foto: SCANPIX

OLULISEMATE UUDISTE KOKKUVÕTE

Vene-Ukraina idapiiri äärde on koondunud 20 000 tuhat lahinguvalmis sõdurit. Venemaa peab sellist käiku võimatuks.

Poola peaminister Donald Tusk on hoiatanud Venemaa otsese sekkumise ohu eest.

Donetski ja Luganski eeslinnades käivad ägedad lahingud. Teateid on tsviilohvritest.

SNBO teatel hukkus 5.-6. augusti jooksul 18 Ukraina sõdurit.

17. juulil Ida-Ukrainas toimunud lennuõnnetust puudutavate uudiste kronoloogia leiab siit. Loetavuse huvides on varasemaid (kuni 5. august) Ukraina päeviku sissekandeid võimalik lugeda siit.

VIIMASED UUDISED

KOLMAPÄEV 6. AUGUST

18:25 Venemaa lükkas tagasi USA ja NATO väited, nagu oleks Vene sõjavägi Ukraina piirile koondanud 20 000 lahinguvalmis sõdurit.

«Ma sooviks Pentagonile ja NATO ametnikele selgitada, et selline tuhandete vägede liigutamine pole nii lühikese ajaga võimalik, jäädes veel ka märkamatuks regioonis paiknevatele OSCE vaatlejatele,» sõnas Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenikov.

Ukraina piirivalvurid hoiavad riigi idapiiril silma peal
Ukraina piirivalvurid hoiavad riigi idapiiril silma peal Foto: SCANPIX

17:56 NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen külastab Ukraina välisministeeriumi teatel homme Kiievit, arutamaks NATO-Ukraina partnerlussuhteid.

16:37 Soome peaministri Alexander Stubbi sõnul on Vene-vastaste sanktsioonide mõju keeruline prognoosida, välistada ei saa uut majanduskriisi. Soome Panga oletuste järgi väheneb riigi majandus 0,5 protsenti, kui Vene majandus langeb 3 protsenti

16:09 NATO ametnikud hoiatasid, et Venemaa võib rahuvalve- või humanitaarmissiooni loori all Ida-Ukrainasse tungida. Piiri ääres on 20 000 lahinguvalmis sõdurit.

15:15 Ukrainas terrorismivastase operatsiooni piirkonnas sai eelmise ööpäeva jooksul surma 18 Ukraina sõdurit, lisaks sai 54 haavata. Samas lükati ümber endise kaitseministri Anatoli Gritsenko väited selle kohta, et terrorismivastase operatsiooni piirkonnast välja transportimise ajal sureb haavatud sõduritest iga kolmas.

14:57 Terrorismivastase operatsiooni üksused hävitasid Donetski oblastis kaks raketisüsteemi Grad koos meeskonnaga. Kiievi väitel tõmbub piiramisrõngas Vene palgasõdurite ümber Stahhanovi, Altšovski ja Luganski rajoonides järjest koomale, vaatamata mässuliste katsetele sealt läbi murda.

12:20 Poola peaminister Donald Tusk hoiatas, et Venemaa otsese sekkumise oht Ukraina konflikti on viimastel päevadel suurenenud.

«Kui peaks nii minema, et Venemaa jõud sekkuvad otseselt konflikti, oleks tegu kvalitatiivselt täiesti uue olukorraga, ja mu meelest pole kellelgi läänes ühtset vastust, kuidas sellele reageerida,» tõdes peaminister.

11:55 Poola endise presidendi Aleksander Kwaśniewski arvates on Vene riigipeast Vladimir Putinist saanud omaenda poliitika, mille eesmärgiks on superriigi taastamine, pantvang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles