Gruusia minister: Saakašviliga toimuv ei mõjuta suhteid Läänega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Kriminaaluurimine endise presidendi Mihheil Saakašvili suhtes ei avalda negaviitset mõju Gruusia lõimumisele Euroopa Liidu ja NATO-ga, kinnitas eurointegratsiooniminister Aleksi Petriašvili ajakirjanikele.

«USA välisministeerium, USA senaatorid ja Euroopa volinikud on kindlalt öelnud, et kui uurijatel on küsimusi, tuleb neile vastata,» ütles minister. «Seaduse silmis on kõik võrdsed. Igaüks, kes arvab, et tal on õigus, tulgu ja vastaku küsimustele.»

Gruusia peaprokuratuur esitas Saakašvilile ja endisele peaministrile Vano Merabišvilile eile järjekordse süüdistuse. Seekord süüdistatakse neid kallaletungi korraldamises parlamendiliikmele Valeri Gelašvilile 2005. aastal.

28. juulil esitas peaprokuratuur Saakašvilile ja mitmele ministrile süüdistuse ametiseisundi kuritarvitamises 7. novembril 2007. aastal opositsiooni meeleavalduse laialiajamisel, telekompanii Imedi rüüstamisel ning selle telejaama asutaja Badri Patarkatsišvili omandi konfiskeerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles