Kuue aasta jooksul saab avalikus sektoris tööd 1000 osalise töövõimega inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadustega inimesed protesteerisid juunis riigikogu ees töövõimereformi vastu. Nüüd on reformi elluviimisel suur samm edasi astutud.
Erivajadustega inimesed protesteerisid juunis riigikogu ees töövõimereformi vastu. Nüüd on reformi elluviimisel suur samm edasi astutud. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Palju küsimusi tekitanud töövõimereformiga liiguti taas suur samm edasi – koalitsioonipartnerid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond leppisid kokku, et valitsuse tegevuskavva saab sisse punkt, mis näeb ette, et 2020. aastani võetakse avalikku sektorisse tööle vähemalt 1000 osalise töövõimega inimest.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof (SDE) ütles Postimehele, et tänasel kohtumisel arutati laiemalt töövõimereformiga seotud küsimusi ning võimalikke muudatusettepanekuid töövõimetoetuse seaduse eelnõusse.

Ehkki tema sõnul oli laual ka mitmeid küsimusi, milles lõplikult kokkuleppele ei jõutud, leiti ühes küsimuses siiski üksmeel. «Kokkuleppele jõudsime selles osas, et valitsuse tegevuskavva saab sisse punkt, et aastani 2020 võetakse avalikku sektorisse tööle vähemalt 1000 osalise töövõimega inimest,» ütles ta.

Tema sõnul oli see sotsiaaldemokraatide kindel nõudmine. «Inimesed küsivad meilt, kus need töökohad on, kuhu osalise töövõimega inimesed tööle lähevad. Avalik sektor peab siin eeskuju näitama,» rääkis Pikhof.

«Praegu ma näen, et need, kes on võtnud osalise töövõimega inimesi tööle, on rahul. Need, kes pole veel võtnud, on väga kõhklevad ja kahtlevad,» selgitas ta, miks on oluline, et riik otsa lahti tehes ka erasektorit julgustaks.

Lisaks arutati tänasel kohtumisel töötukassaga seonduvat, osalise töövõimega noorte küsimust ning seda, mismoodi võiks mõnele ametikohale võtta mitu inimest osalise tööajaga tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles