Valitsus sidus mittesõjalise riigikaitse planeerimise riigi ülejäänud planeerimisega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Valitsus kiitis täna heaks riigikaitse arengukava mittesõjaliste osade rakendusplaani aastateks 2014–2018, sellega jõuab lõpule riigikaitse laiast käsitlusest lähtuv esimene planeerimistsükkel, mille käigus on paika pandud peamised eesmärgid ja täpsustatud konkreetseid tegevusi kõigi riigikaitse tegevussuundade lõikes.

Rakendusplaan seob mittesõjalise riigikaitse planeerimise riigi ülejäänud planeerimisega ning sellega jõutakse järele sõjalise kaitse poolele, mis on heaks kiidetud juba varem, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Aastateks 2013–2022 koostatud riigikaitse arengukava mittesõjalised osad kiitis valitsus heaks veebruari lõpus. Arengukava täiendab mullu jaanuaris heakskiidu saanud sõjalist osa ning keskendub riigikaitse tagamise mittesõjalistele valdkondadele nagu elutähtsate teenuste ja sisejulgeoleku tagamine, psühholoogiline kaitse, rahvusvaheline tegevus ning tsiviilsektori toetus sõjalisele kaitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles