Valgamaal hukkus liiklusõnnetuses Läti kodanik

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Valgamaal
Avarii Valgamaal Foto: Lõuna prefektuur

Tõlliste vallas juhtus täna hommikul liiklusõnnetus, milles hukkus Läti Vabariigi kodanikust 70-aastane mees.

Kella 10 paiku juhtus Valgamaal Tõlliste vallas raske liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel sõitis Valgast Tartu poole liikunud ning peateel olnud Läti Vabariigi numbrimärgiga sõiduautole Chrysler Grand Voyager kõrvalteelt külge Eesti numbrimärkidega sõiduauto Volkswagen Sharan. Liiklusõnnetuse tagajärjel paiskusid mõlemad sõidukid kraavi, teatas Lõuna prefektuur.

Sõiduautos Chrysler viibis liiklusõnnetuse hetkel 5 inimest. Neist üks, sõidukis kaasreisijana viibinud 70-aastane mees, sai liiklusõnnetuse niivõrd raskelt vigastada, et ta suri sündmuskohal. Samas sõidukis viibinud kaks kaasreisijat said liiklusõnnetuses samuti vigastada ning meedikud toimetasid nad tervisekontrolliks haiglasse.

Sõiduautos Volkswagen viibis liiklusõnnetuse hetkel kaks inimest, kes mõlemad vigastada said ning ka nemad toimetati haiglasse.

Sündmuskohal tegutsenud politseinike kinnitusel oli peateele ette sõitnud Volkswageni juht joobes, teise sõiduki juht kaine. Mõlemas sõidukis kasutati nõuetekohaselt turvavarustust ning ka autode rehvid vastasid kehtestatud nõuetele.

Valga politseijaoskonna vanemliiklusametnik Kaimar Karm ütles, et kõik selle liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse raames. «Kuid kindel on see, et joobeseisundis autorooli asumine on täiesti lubamatu. Joove, ükskõik kui suur see siis on, pärsib autojuhi reaktsiooni, vähendab tema tähelepanelikkust ja kontsentratsioonivõimet, mistõttu on liiklusõnnetused väga kerged juhtuma,» lisas Karm.

Sellel aastal on üle Eesti liiklusõnnetustes jätnud elu 44 inimest, mullu samal perioodil hukkus liiklusõnnetustest 35 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles