Homsest hakkab Ida-Virumaal kehtima suure tuleohuga aeg

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Päästeamet määras Ida-Virumaal suure tuleohuga aja alguseks 8. augusti arvestades keskkonnaagentuuri ilmateenistuse tuleohuindeksi arvutusi ning metsa- ja maastikutulekahjude esinemissagedust.

Suure tuleohuga ajal on Ida-Virumaa metsades keelatud küttekoldevälise tule tegemine, grillseadme kasutamine ja suitsetamine.

Ida päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Marti Siimu sõnul on päästjad kustutanud Ida-Virumaal juba 698 maastikutulekahju.

«Kuumad ilmad on muutnud meid ümbritseva looduse väga kuivaks ja tuleohtlikuks», tõdes Siim ning lisas: «Viimaste nädalatega on metsa- ja maastikutulekahjude arv tõusnud mitmekordseks. Ida-Virumaa selle aasta suurim 5,4 hektariline metsatulekahju oli Vaivara vallas Mustanina külas, mis tõenäoliselt sai alguse marjulise mahavisatud suitsukonist». 

Ida päästekeskus koostöös keskkonnainspektsiooniga kontrollib juba sel nädalavahetusel keelu järgmist Ida-Virumaa metsades ja plaanib sarnaseid kontrollkäike ka edaspidi. Karistusseadustik näeb keelu eirajatele ette kuni 3200 euro suuruse trahvi või aresti. «Siinkohal teen üleskutse inimestele, et metsa minnes käituge mõistlikult ning järgige tule tegemise ja suitsetamise keeldu,» sõnas Siim.

Suure tuleohuga aeg lõpetatakse päästeameti poolt tuleohu taandumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles