Politseinikul läks Kultuuritolmu intsidendil kaduma teleskoopnui

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsident 12. juulil 2014 Kultuuritolmu festivalil, mis tõi ühele politseinikule süüdistuse võimuliialduses.
Intsident 12. juulil 2014 Kultuuritolmu festivalil, mis tõi ühele politseinikule süüdistuse võimuliialduses. Foto: Kaader videost

Tallinnas Patarei vanglas Kultuuritolmu festivalil vägivallajuhtumit lahendanud politseinikul läks intsidendi käigus kaduma teleskoopnui.

Politseinik intsidendi ajal teleskoopnuia ei kasutanud ning see läks kõigi eelduste kohaselt kaduma korrarikkuja kinnipidamise ja rüseluse käigus politseiametniku vöölt.

Politseinikud läksid pärast nuia kadumise avastamist sündmuskohale tagasi, kuid kadunud erivahendit enam leida ei õnnestunud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul on teleskoopnui tsiviilkäibes keelatud, kuna selle vale kasutamisega on võimalik tekitada ohtlikke vigastusi. Seetõttu tohivad ka politseinikud teleskoopnuia kasutada pärast vastava koolituse läbimist.

Ajakirjanduses on viimastel päevadel tekitanud elavat diskussiooni 12. juuli öösel Tallinnas endise Patarei vangla territooriumil toimunud Kultuuritolmu festivalil tekkinud konflikt. Festivali külastajate ja turvatöötajate vahel tekkis konflikt, mille lahendamiseks kutsuti kohale politsei. Politseinikud kasutasid ühe korrarikkuja kinnipidamisel teenistuskoera. Pärast intsidenti hakkasid internetis levima videod, milles süüdistati politseinikke liigses jõu kasutamises. Politsei algatas juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamiseks juurdluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles