Mida venelased arvavad lääne ja Venemaa «toidusõjast»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome tooted
Soome tooted Foto: SCANPIX

Peterburis elavad venelased käivad üsna tihti Soomes Lappeenrannas ja ostavad seal olevaid kaupu, kaasa arvatud toiduaineid.

Soome ajakirjanikud intervjueerisid ostureisil olnud venelasi uurimaks, mida Venemaa tavakodanikud arvavad lääne ja Venemaa vahelisest «toidusõjast», kirjutb iltasanomat.fi.

«Sanktsioonid ei too mitte mingit kasu. Samas aga on Venemaal õigus vastata ELi sanktsioonidele omapoolsete sanktsioonidega,» arvasid Kosarevi perekonna esindajad.

Pere ostis Lappeenrannast näiteks saksa jogurtit, soome juustu ja vorsti.

«ELi ja USA sanktsioonid kergitavad Venemaal  kodumaiste toidainete hinda,» arvas Artjom Kosarev.

Mehe abikaasa Natalia Kosareva lisas, et  nende pere eelistab kodumaist toodangut ning välismaiste toiduainete ärajäämine ei ole neile probleemiks.

«Peterburis on seni saadaval mitmeid Soome toiduaineid. Olen neid lisaks Soomele ostnud ka sealt. Venemaa kehtestatud sisseveokeelul ei ole tähtsust. Saame hakkama ka Venemaa toodanguga,» selgitas venelanna.

Peterburist pärit Olga on samal arvamusel ning ta ei kavatse hakata käima rohkem Soomes, et sealt toiduaineid tuua.

«Mitmed välismaised tooted on kvaliteetsemad kui vene omad, kuid ka vene omadel ei ole midagi viga,» nentis venelanna.

End Ljudmilaks nimetanud naise sõnul käib ta Soomest ostmas eelkõige piimatooteid. Lisaks neile ka pesugeele ja –pulbreid ning kuivtoitu, teed ja kohvi.

Naise abikaasa Aleksanderi sõnul ei huvita neid poliitika, vaid nad on perekesksed inimesed, kes soovivad rahus elada.

Venemaa teatas eile, et peatab täielikult toiduainete impordi lääneriikidest vastulausena USA, ELi ja veel mitme teise riigi kehtestatud sanktsioonidele Ukrainas toimuva tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles