Stenbocki majas sai peaministri tööruumides uudistada

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna korraldas Riigikantselei traditsioonilise Stenbocki maja avatud uste päeva ning peaministri tööruume olid tulnud uudistama nii noored kui vanad.

Avatud uste päevad toimuvad igal aastal ning ekskursioonidele tuleb end eelnevalt kirja panna. Täna hommikuks olid kõik viis ekskursioonigruppi ka täis.

Kõigil külastajatel oli võimalik proovida, mis tunne on istuda pressikonverentsi ruumis ning vaadata järele, millises ruumis ja missuguse laua taga peaminister Taavi Rõivas tööd teeb.

Ekskursiooni ajal liitus inimestega ka peaminister ise, kes rääkis natuke oma tööst, vastas erinevatele küsimustele ja tegi kõigi soovijatega koos pilti. Näiteks küsiti temalt, kuidas ta saab hakkama prantsuse keelega? Selle peale vastas Rõivas, et lood ei ole head, kuid inglise keel on see-eest kõikidel vajalikel jutuajamistel abiks.

Lisaks sellele rääkis Rõivas, et peaministri ameti juures on talle üllatuseks olnud see, kuivõrd tihedalt suhtlevad erinevate riikide peaministrid ka vabal ajal. «Ma võin alati näiteks Soome peaministrile helistada või SMSida ja see on täiesti okei,» ütles Rõivas.

Lisaks sellele toimub Stenbocki maja õuel täna õhtul kell 18 kontsert, kus esineb noorte vaskpillimängijate ansambel Brassical, kes esitab mitmekülgse maailmakuulsatest hittidest koosneva kava.

Esmakordselt olid uksed avatud 2005. aasta 8. augustil, mil möödus viis aastat Vabariigi valitsuse esimesest istungist Stenbocki majas.

Stenbocki majas toimuvad valitsuse istungid, seal töötavad igapäevaselt peaminister ja riigikantselei. Esimese istungi Stenbocki majas pidas valitsus 14 aastat tagasi, 8. augustil 2000. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles