Valio otsustab uuel nädalal 800 töötaja saatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Valio võipakid Moskva ühes toidupoes 7. augustil.
Soome Valio võipakid Moskva ühes toidupoes 7. augustil. Foto: SCANPIX

Soome piimatööstuskontsern Valio alustab Venemaa kehtestatud toiduainete impordikeelu tõttu firmasiseseid läbirääkimisi ja seda juba uuel nädalal.

Need puudutavad Haapavesil, Seinajoel ja Vantaas asuvaid tehaseid ning Lappeenranta kaubaterminali, hõlmates ligi 800 töötajat, vahendas Ilta-Sanomat.

Valio on varem kinnitanud, et suurimad ekspordiartiklid olid siiani juustusordid Oltermanni ja Viola, või ja toortooted.

Ettevõte lõpetas eile ära kõigi Venemaale suunatud toodete valmistamise. Jätkub Soome ja teiste turgude jaoks mõeldud toodete valmistamine.

Valio Venemaa esinduses, mille heaks töötab ligi 500 inimest,  hakati vaagima tegevuse kokkutõmbamise võimalusi.  

Firmasisesed koostööläbirääkimised võivad tuua kaasa töötajate sundpuhkustele saatmise ja tähtajaliste töölepingute lõpetamise.  

Valio on oma arvestuste järgi see, mis kannatab Venemaa vastulöögi tõttu läänele Soome ettevõtetest suurimat kahju.

Venemaa oli seni Valio suurim ja pidevalt laienev eksporditurg, mille osakaal kontserni käibes oli mullu ligi 20 protsenti ehk viiendik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles