Viimsi valda rajatakse riigigümnaasium

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoogne sisseränne on Viimsile kaasa toonud ka probleeme - järjest on juurde vaja lasteaia- ja koolikohti. Pildil olev Viimsi kool on muutunud tõeliseks mammutkooliks.
Hoogne sisseränne on Viimsile kaasa toonud ka probleeme - järjest on juurde vaja lasteaia- ja koolikohti. Pildil olev Viimsi kool on muutunud tõeliseks mammutkooliks. Foto: Marina Puškar

Viimsi vald sõlmib esmaspäeval haridus- ja teadusministeeriumiga kokkuleppe riigigümnaasiumi asutamiseks, gümnaasium alustab tegevust hiljemalt 2018. aastal.

Haridusminister Jevgeni Ossinovski, Viimsi vallavanem Andres Kaarmann ning volikogu esimees Jan Trei allkirjastavad ühiste kavatsuste kokkuleppe riigigümnaasiumi rajamiseks Viimsis Randvere tee ja Tammepõllu tee ristis, kuhu gümnaasium on kavas rajada.

Tegemist on esimese kokkuleppega riigigümnaasiumi loomiseks pealinna piirkonnas ja Harjumaal üldse. Hiljemalt 2018. aastal avatav kool võimaldab Viimsi ja kogu piirkonna õpilastele pakkuda tulevikus valikuterohket gümnaasiumiharidust.

Viimsi vallas on viimastel aastatel nõudlus koolikohtade järele hüppeliselt kasvanud. Kui 2009. aastal alustas Viimsis õppeaastat 1531 õpilast, siis eelmisel õppeaastal oli neid juba 1991.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles