Kaitsepolitsei vihjetelefon on tänavu helisenud mullusest enam

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitsepolitseiamet

Kui eelmise aasta esimeses pooles laekus kaitsepolitsei vihjetelefonile neli infokildu, millest kolm edastas kaitsepolitsei teistele õiguskaitseasutustele, siis tänavu on vihjeid tulnud üheksa ja politseisse on neist edasi suunatud kuus.

«Vihjetelefon on hea võimalus inimestele oma kahtlustest teada anda. Kui selle tulemusel mõni aeg hiljem korruptandid kohtus süüdi mõistetakse või selgub, et kuritegelikku tegevust polnud, on mõlemal juhul inimene oma kodanikukohuse täitnud. Korruptsiooni tõendamiseks on tihti tarvis varakult jälile saada, kuritegelik olemus on väga varjatud, otsest kahju koheselt ei tajuta ning seetõttu on kõik vihjed jätkuvalt oodatud,» ütles BNSile kaitsepolitseiameti pressiesindaja Harrys Puusepp

Veel 2010. aastal laekus vihjetelefonile 25 kõnet. Kaitsepolitsei käivitas korruptsiooni vihjetelefoni 2004. aasta mais, kui selle nägi ette valitsuses kinnitatud strateegia «Aus riik». 2005. aastal tuli vihjetelefonile 46 kõnet ning järgnenud aastal ühes kuus keskmiselt kolm teadet. 2007. aastal helises telefon 15 korral, 2009. aastal laekus aga 11 vihjet.

Korruptsiooniilmingute kohta saab teateid jätta ööpäev läbi telefonil 612 1500. Vihje teinud inimene kuulatakse ära ning saadud andmeid kontrollib kaitsepolitsei või politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles