Auto24: kaks kolmandikku kasutatud sõidukitest liigub käest kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Automüügiportaali auto24 andmeil ostetakse kasutatud autodest 66 protsenti tavakasutajate käest ning 33 protsenti automüügiettevõtetest, millest Autode Müügi- ja Teeninidusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) liikmete osa moodustab 8 protsenti.

«Praegu tegelevad oma kasutatud sõiduki müügiga iseseisvalt, ilma automüügiettevõtte vahenduseta, kaks kolmandikku autoomanikest,» kirjeldas Eesti kasutatud autode turu jaotumist automüügiportaali auto24.ee haldava AS Sanoma juht Margus Tomberg BNSile ja lisas, et kasutatud autosid müüakse aastas 4-5 korda rohkem kui uusi.

Aasta esimese seistme kuuga on Tombergi sõnul auto24 protaali sisestatud ligi 65 000  automüügikuulutust, mille keskmine hind jääb 10 000 euro ja mediaanhind 7000 euro juurde. 

Auto24 andmetel on keskmine sõiduauto müügiperiood portaalis 50 päeva, mis on jäänud mullusega võrreldes samaks.

«Augusti alguse seisuga on sel aastal meile laekunud 30 erinevat päringut, mille puhul võib eeldada, et tehinguga on mingeid probleeme. Tavakasutajate kuulutuste arv oli samal ajavahemikul aga 40 tuhat,» rääkis Tomberg ja tõi veebikeskkonna teise eelisena välja müügis oleva auto kasutamise võimaluse kuni müügitehingu toimumiseni.

Eesti siseturul vahetab Tombergi andmeil omanikku umbes 95 000 sõidukit aastas, millele lisandub 30 000 esmaselt maaletoodud ja registreeritud sõidukit. Kokku on tehingute hinnanguline maht ligi 125 000 sõidukit. Uusi sõidukeid müüakse Tombergi sõnul aastas suurusjärgus 22 000, mis tähendab, et ligikaudu iga viies registris olev sõiduauto vahetab aasta jooksul omanikku.

Kasutatud autode müügis hoiavad auto24 andmeil liidripositsiooni endiselt Saksa autotootjad. «Volkswagen, Audi ja BMW on esikolmikus stabiilselt sees. Neile järgnevad Ford, Mercedes-Benz ja Toyota,» tutvustas Tomberg eestlaste margieelistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles