Obama ja Merkel hoiatasid Venemaad edasise sekkumise eest Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel
USA president Barack Obama ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel olid laupäeval peetud telefonivestluses üksmeelel, et Venemaa edasine sekkumine Ukrainas on vastuvõetamatu ja rikub rahvusvahelist õigust, edastas Valge Maja.

Riigijuhtide hinnangul pingestab Venemaa sekkumine isegi humanitaarabi ettekäändel olukorda senisest veelgi.

Obama ja Merkel kordasid ühtlasi üleskutset Venemaale üritada leida Ukraina kriisile poliitilist lahendust selle asemel, et pidevalt provokatsioone korraldada.

Kiiev teatas reede õhtul, et nurjas Vene vägede katse siseneda «humanitaarmissiooni» ettekäände all Ukraina territooriumile.

«Ukraina piiri suunas liikus tohutu konvoi, mida saatsid Vene sõdurid ja sõjatehnika,» ütles Ukraina presidendi Petro Porošenko kantselei juhi asetäitja Valeri Tšalõi reede õhtul teleusutluses.

«Väidetavalt kooskõlastatult Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega Ukrainas pidi humanitaarkonvoi «rahuvalvajatega» ilmselt üle piiri tulema, et provotseerida täiemahulist konflikti,» ütles Tšalõi.

Tema sõnul suudeti Vene vägede Ukrainasse sisenemine ära hoida diplomaatiliste kanalite kaudu. Punane Rist eitas, justkui oleks Venemaa organisatsiooniga väidetava humanitaarkonvoi liikumist kooskõlastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles