Ligi pooled mopeedidest on liikluskindlustuseta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mopeed.
Mopeed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augusti alguse seisuga on liikluskindlustuse poliis 8300 mopeedil, kuid maanteeameti registris on selliseid liiklusvahendeid kokku 14 700.

Seega ligi 6400 mopeediga liigelda ei tohi ja nende omanikud rikuvad seadust, sest liikluskindlustuse leping peab olema igal registreeritud mopeedil vaatamata sellele, kas mopeedi liikluses kasutatakse või mitte, öeldi Eesti liikluskindlustuse fondist ERRi uudisteportaalile.

Liikluskindluste fondi kinnitusel ei kaitse mopeedi suhtes sõlmitud liikluskindlustus alati kahju põhjustajat. Kindlustusandja hüvitab küll kannatanule tekitatud kahju, kuid võib teatud juhtudel esitada tagasinõude kahju põhjustajale.

Seaduse kohaselt võib tagasinõude esitada, kui mopeedil puudus kehtiv liikluskindlustuse poliis, mopeedijuht oli alkoholi- või narkojoobes, juhil puudus mopeedijuhtimise õigus, juht lahkus liiklusõnnetuse toimumiskohalt või liiklusõnnetusest ei teatatud ettenähtud aja jooksul kindlustusseltsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles