Poliitikud ei pea kooseluseaduse vastasust probleemiks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tatar

TNS Emori küsitlus, mille kohaselt valdav osa parlamendierakondade valijatest pigem ei toeta riigikogu menetluses olevat kooseluseadust, ei ole parteide seisukohti muutnud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Parlamendi õiguskomisjoni esimehe, sotsiaaldemokraat Neeme Suure sõnul on valdav osa valijatest kooseluseadusele vastu, sest ühiskonnas on tehtud sellele jõulist vastupropagandat, samas on nooremad ja haritumad inimesed tema sõnul seaduse suhtes toetavamad. «Usume, et erakonna ja meie valijate vaated ühtivad siin päris hästi,» ütles ta ja lisas, et paljud kooseluseaduse suhtes positiivsemalt meelestatud inimesed on ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valijad.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal ütles uudisteportaalile, et Reformierakonna valijaid ei pea laste huvide ja nõrgema poole kaitsmises ning vabaduses ise oma eraelu üle otsustada eraldi veenma. «Pigem tuleks ajakirjandust tunnustada, et üsnagi suure emotsionaalse potentsiaaliga teema arutelu on püsinud pikalt asjalik ja sisuline,» ütles Michal, kelle sõnul on see ühtlasi ka parim viis, kuidas ükskõik millise erakonna toetajad saavad oma veendumust kujundada.

Eelnõule vastuseisu avaldanud Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Siim Kiisler leidis aga, et kuna valijatest on rohkem kui pool kooseluseaduse vastu, vajab sellega seonduv ühiskonnas põhjalikku arutelu ning seaduse vastuvõtmisega ei tohi kiirustada.

40 saadiku algatatud kooseluseaduse eelnõu läbis riigikogus esimese lugemise suve hakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles