Oma laste kallal vägivallatsenud ema sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega naist, kes süüdistuse järgi vägivallatses ligi kahe aasta jooksul järjepidevalt oma nelja lapse kallal.

Tartu maakohus tunnistas 37-aastase naise kokkuleppemenetluses süüdi piinamises ning mõistis talle üheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Lisakohustusena peab naine katseajal osalema kriminaalhooldaja pakutavas sotsiaalprogrammis. Menetluskulude katteks peab süüdistatav tasuma 266,25 eurot.

Süüdistuse kohaselt kasutas naine järjepidevalt füüsilist vägivalda oma laste suhtes. Kriminaalmenetluse käigus on tuvastatud, et naine lõi lapsi rihmaga ja lahtise käega. Kogutud tõendid kinnitavad, et selline tegevus kestis peaaegu kahe aasta jooksul järjepidevusega vähemalt kord nädalas.

Füüsilist vägivalda kasutati nelja lapse suhtes, kellest noorim oli kuritegude toimepanemise ajal seitsmeaastane.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Võru kriminaaltalitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles