Putin arutas Armeenia ja Aserbaidžaani liidritega Mägi-Karabahhi konflikti lahendamist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin kohtus pühapäeval Armeenia riigipea Serž Sargsjani Aserbaidžaani liidri Ilham Alijeviga
Venemaa president Vladimir Putin kohtus pühapäeval Armeenia riigipea Serž Sargsjani Aserbaidžaani liidri Ilham Alijeviga Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kohtus pühapäeval Armeenia ja Aserbaidžaani liidritega, et arutada Mägi-Karabahhi piirkonnas tekkinud konflikti ja selle lahendamise üle.

Armeenia president Serž Sargsjan ja Aserbaidžaani riigipea Ilham Alijev kohtusid viimastel nädalatel kerkinud pingete arutamiseks Sotšis, vahendas uudisteagantuur AP.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles, et kõnelused olid kasulikud mõlemale poolele ning Armeenia ja Aserbaidžaan on valmis läbirääkimisi jätkama. Lavrov möönis aga, et kõige keerulisemad küsimused ei saanud veel lahendust.

Mägi-Karabahhi konfliktis on viimastel nädalatel hukkunud 19 sõdurit.

Armeenia poolt toetatud separatistid hõivasid Aserbaidžaanilt Mägi-Karabahhi 1990ndate alguses sõjas, milles hukkus 30 000 inimest. 1994. aastal sõlmisid riigid omavahel relvarahu, kuid ametlikku rahulepingut ei eksisteeri siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles