Väljaanne: Briti eurosaadik soovitab noortel võtta eeskuju Hitlerist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Etheridge
Bill Etheridge Foto: billetheridge.co.uk

Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP) eurosaadik Bill Etheridge tekitas pahameelt, kuna ta soovitas partei noorliikmetel võtta eeskuju natsi-Saksamaa diktaatorist Adolf Hitlerist.

Etheridge kirjeldas Hitlerit kui «tugevat ja mõjuvõimast isiksust, kes oma kõnedega saavutas palju», edastab Daily Mail.

Etheridge ülistas Hitleri esinemisoskust oma partei noorteorganisatsiooni seminaril esinedes.

«Te ei pea oskuslike esinejate kõnesid täpselt kopeerima, valige välja parimad palad ja võtke eeskujuks,» lisas eurosaadik.

Suurbritannia leiboristide rahvasaadik Mike Gapes kritiseeris selle tõttu Iseseisvuspartei juhti Nigel Faraget.

«Arvasin, et tänapäeva poliitikas mitte mingi asi enam ei suuda mind üllatada, kuid nüüdne seisukohavõtt näitab, et Farage on oma partei maine parandamises läbi kukkunud,» teatas Gapes.

Iseseivuspartei süüdistas Briti meediat ühekülgses kajastamises ning parteivastases rünnakus.

«Bill Ethridge pidas loengu kõnede pidamise teemal ning tõstis esile möödunud aegade suuri kõnelejaid nagu Winston Churchilli, Martin Luther Kingi ja Adolf Hitlerit. Ta soovitas noortel õppida rääkima avalikkuses nii nagu nemad,  mitte aga omaks võtma nende ideoloogiat,» teatas Iseseisvuspartei.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles