Ministeerium: autode tulekustutid olgu osa liiklusseadusest

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata seadusest peab sellisel juhtumil tulekustuti kindlasti käepärast olema.
Hoolimata seadusest peab sellisel juhtumil tulekustuti kindlasti käepärast olema. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Siseministeerium juhib majandusministeeriumisse saadetud kirjas kolleegide tähelepanu, et autode tulekustutite nõuded peaksid lähtuma liiklusseadusest, mitte tuleohutuse seadusest.


«Siseministeeriumi kirja mõte on korrastada õiguskeskkonda, viies asjakohased viited ja regulatsioonid nende loogilistesse kohtadesse,» selgitas siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna juht Tarvi Ojala.

«Arvestades asjaolu, et tulekustuti on sõiduki varustuse osa, tegime ettepaneku kehtestada nõuded tulekustutite vajadusele liiklusseaduse alusel. Tuleohutuse seaduse alusel kehtestatav määrus hakkab sel juhul sisaldama vaid tulekustutite nõudeid ehitistes või väljaspool ehitisi ohtlike protsesside toimumiskohas ehk seal, kus ohutust kontrollivad päästeametnikud,» lisas Ojala.

Tulekustuti olemasolu sõidukis kontrollib politsei liiklusjärelevalvega ning alus selleks tuleneb liiklusseadusest. 

Kuni augusti lõpuni kehtiv siseministri määrus «Kantavale tulekustutile ja tuletõrje voolikusüsteemile esitatavad nõuded» sätestab nõuded tulekustuti suurusele ja arvule, muuhulgas ka bussis, trammis, sõiduautos, veoautos ja teistes liikurmasinates. Nõue tulekustuti olemasoluks sõiduki varustuse osana tuleneb liiklusseaduse alusel antud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusest.

Tulekustuti vajadus on sätestatud ka mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundi kontrollimise eeskirjas, mille kohaselt on tulekustuti sõiduki tehnoülevaatusel kohustuslikule kontrollile kuuluvas varustuse loetelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles