Politsei tabas nädalavahetusel erakordselt palju joobes juhte

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei pidas möödunud nädalavahetusel kinni 100 alkoholi või narkootilisi aineid tarvitanud autojuhti, mida on tavalisest nädalavahetusest ligi kaks korda rohkem.

Politsei tabas nädalavahetusel joobes juhte nii tavapärase töö kui ka «Kõik puhuvad» operatsiooni käigus.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich ütles Postimehele, et tavaliselt jääb nädalavahetusel politseile vahele umbes 50 joobes roolikeerajat.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajor Veiko Kommusaare sõnul on iga purjus juhi kõrvaldamine liiklusest suur samm turvalisuse poole.

«Alkohol ja auto juhtimine ei käi kindlasti kokku. Alkoholi mõju all oleva inimese reageerimisaeg on pikem ning ohutunne nõrgem, mistõttu tehakse liigeldes tihti valesid otsuseid, mis võivad aga endaga kaasa tuua ohtlikke olukordi ning päädida traagiliste tagajärgedega õnnetustega. Iga liikleja kohus on tagada liikluses nii enda kui ka teiste turvalisus – see tähendab ka napsitanud pereliikme või sõbra takistamist sõidukirooli asumisel,» ütles Kommusaar.

Paraku ei möödu ühtegi politsei kontrollreidi selliselt, et joobes juhte ei tabataks. See aga näitab, et järelevalve on vajalik ning politsei jätkab liiklejate kainuse kontrollimisega igapäevaselt.

«Samas tuleb riigil väga tõsiselt mõelda erinevatele ennetusprogrammide loomise ja alternatiivsete karistusmeetmete peale, et vältida seda, et kord juba kinni peetud joobes juht ei rikuks tulevikus seadust ning jätkaks kaine peaga sõiduki juhtimist,» lisas Kommusaar.

Sel aastal on korrakaitsjad kontrollinud üle 370 000 juhi ning kõrvaldanud juhtimiselt üle 4700 alkoholi tarvitanud inimese, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Politseistatistika näitab, et umbes 12 protsenti kõigist kannatanutega liiklusõnnetustest on põhjustanud alkoholi tarvitanud juhid. Sel aastal on joobes juhi süül hukkunud 11 ning saanud viga 117 inimest. Mullu samal ajal hukkus 14 inimest ning sai viga 140.

Politsei on tänavu tihendanud rakete liiklusõnnetuste ärahoidmiseks joobekontrolle. Kui eelmisel aastal kontrollis politsei 620 000 juhi joovet, siis tänavu on kavas läbi viia 700 000 joobekontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles