Venemaa soovib tühistada WTOga sõlmitud kokkuleppeid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Peaminister Vladimir Putin hoiatas täna, et Venemaa võib lõpetada Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO reeglite ühepoolse järgimise.


«Me peaksime jätkama läbirääkimisi WTOga ühinemiseks töögruppide tasandil, kuid informeerima oma partnereid mõnede kokkulepete tühistamisest, mis on praegu vastuolus Venemaa Föderatsiooni huvidega,» ütles Putin tänasel valitsuskoosolekul, vahendas Reuters.

WTO üheks pőhimőtteks on mittediskrimineerimine liikmesriikide vahel, mistõttu on paljud analüütikud avaldanud arvamust, et organisatsiooniga liituda soovivat Venemaad peaks Gruusia konflikti tõttu karistama.

Venemaa liitumiseks WTOga peaksid kõik organisatsiooni liikmesriigid andma sellele oma heakskiidu, kuid viimati seisis Venemaa ühinemisele vastu Gruusia.

Gruusia hinnangul toetas Moskva separatistlikke Lõuna-Osseetiat ja Abhaasiat, mistõttu president Mihheil Saakašvili nõudis, et Venemaa katkestaks ametlikud suhted riigist eralduda soovivate tunnustamata vabariikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles