Venemeelne Gérard Depardieu käis Viiburis Putinit ülistamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu Foto: SCANPIX

Venemaa kodakondsuse saanud Prantsuse näitleja Gérard Depardieu külastas möödunud nädalalõpul Viiburit, kus ta pidas ülistuskõne Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

Depardieu tänas venelaste külalislahkust ning kiitis Viiburi ilu, edastab Rossiiskaja Gazeta.

«Armastan Venemaad. Öeldakse, et vene hingest on keeruline aru saada. Minu silmis on venelase hing nagu Venemaa – sügav ja kaunis. Viiburi on ilus linn ning jättis mulle sügava elamuse. Viiburlastega oli mõnus vestelda,» lisas staar.

Depardieu oli külalisena Viiburi rahvusvahelisel filmifestivalil, mis kannab nime Aken Euroopasse.

Depardieu esitles sellel festivalil oma uut filmi «Viktor», mis räägib isast, kes asub Moskvas oma poja tapmise eest kätte maksma.

Depardieu jättis Viiburis oma käejälje betooni ning ta sai selles linnas Kuulsuste Alleele oma tähe.

«Venemaal tunnen end täiesti vabana, olen siin armastatud ja uhke selle üle, et olen Venemaa kodanik,» lausus prantslane.

Depardieu ei unustanud kiita Venemaa presidenti Vladimir Putinit, tänu kellele ta 2013. aastal sai Venemaa kodakondsuse. Prantsuse staar võttis teise kodakondsuse, kuna peab oma kodumaa makse liiga kõrgeteks.

«Ma ei tea ühtegi teist presidenti, kes hooliks inimestest nii palju kui Putin,» kiitis Depardieu.

Depardieul on ka Prantsuse kodakondsus, kuid ta ametlikuks elukohaks on märgitud Morvdas asuv Saransk, mis on endine soomeugri ala.

Depardieu teatas vene meediale, et ta ei karda USA ja Euroopa Liidu poolt Venemaale kehtestatud sanktsioone.

«See on vaid suur poliitiline mängi, mitte midagi rohkemat,» nentis näitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles