Türgi tervishoiuministeerium soovitab vältida abielu lähisugulasega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi tervishoiuministeeriumi abielueelse nõustamise materjalist selgub, et iga viies selles riigis sõlmitud abielu on lähisugulaste vahel.

Sugulasabielude eest hoiatatakse seoses sellega, et need suurendavad pärilike haiguste riski. «See on oluline küsimus. Sugulastega abielus inimesed ja need, kellel on pärilikke haigusi, peaksid enne lapsesaamist tervishoiuasutusega nõu pidama,» märgib dokument.

Samas rõhutab tervishoiuministeeriumi materjal ka seda, et paarid peaksid püsima üksteisele truudena, kiidab monogaamiat kui viisi vältida suguhaigusi ning ütleb, et sage partnerite vahetamine, seksuaalsuhted korraga rohkem kui ühe partneriga, seksitöötajatega või inimestega, kes seksivad raha, asjade, toidu või ravimite eest, suurendavad suguhaiguste riski.

Ministeerium jagab nõu ka pulmaööks, soovitades, et osapooled peaksid esimesel korral käituma õrnalt ja mõistvalt teineteise osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles