Paet: humanitaarabi ei saa olla ettekääne Ukraina asjadesse sekkumiseks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Erik Prozes / Postimees

Humanitaarabi viimist Ida-Ukrainasse peavad korraldama ainult neutraalsed ja vastava kogemusega organisatsioonid, leiab välisminister Urmas Paet.
 

Paeti sõnul peavad humanitaarabi kohaleviimist Ida-Ukrainasse korraldama Punane Rist ja ÜRO vastavad allorganisatsioonid ehk neutraalsed ja vastava kogemusega organisatsioonid, vahendas välisministeeriumi pressiosakond.

«Humanitaarabi osutamine saab toimuda ainult Ukraina valitsuse nõusolekul ning abi tuleb korraldada ÜRO või Punase Risti kaudu,» ütles välisminister Paet. «Humanitaarabi ei saa olla ettekääne ega õigustus Venemaa jätkuvale sekkumisele Ukraina asjadesse,» lisas ta.

Vene president Vladimir Putin teatas eile telefonivestluses Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga, et Venemaa saadab koos Punase Ristiga Ukrainasse humanitaarabikonvoi. Nii asuski täna Moskva oblastist Naro-Fominskist Vene-Ukraina piiri suunas teele humanitaarabikolonn, mis koosneb 280 Kamazi veokist.

Samas teatas Punane Rist, et neil pole mingit informatsiooni selle kohta, mis on kõnealuse autokolonni lastiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles